priprema

  1. U posudu stavite jogurt, jaja, sol i šećer. Dodajte sodu te dobro promiješajte. Potom dodajte brašno te zamijesite glatko tijesto.
  2. Obložite lim papirom za pečenje pa premažite tijestom (debljinu oko prsta). Potom narežite na kvadrate te pecite na 180 °C u pećnici.
  3. U međuvremenu očistite jetricu, meso narežite na manje komade te popržite na maslacu. Ostavite kruh da se ohladi pa narežite (najbolje sljedeći dan) na kocke (2 x 2 cm), prelijte vrućim temeljcem te ostavite da omekša oko 15 minuta.
  4. U posudi razmutite jaja, posolite i popaprite. Dodajte meso s jetricom i nasjeckanim lukom pa pomiješajte s kruhom.
  5. Smjesu stavite u namašćeni kalup te pecite oko 50 minuta na 190 °C.

SAVJET

U nadjev možete umiješati, primjerice, dimljenu piletinu (bez kože). Umjesto mladog luka možete upotrijebiti vlasac.

U pripremi nadjeva neizostavno je začinsko bilje. Osim mladog špinata, koriste se medvjeđi luk, kopriva, vlasac, peršin ili drugo začinsko bilje, čak i lišće mlade cikle.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte