priprema

  1. Očistite junetinu, narežite je na tanke rezance i pržite u loncu na 2 žlice ulja. Dodajte 6 žlica crnog vina i škrobno brašno.
  2. Nakon kratkog pirjanja, maknite s vatre i ostavite sa strane da se marinira pola sata. Gljive namočite u hladnu vodu i ostavite da nabubre.
  3. Stavite i tjesteninu u vodu da nabubri (pratite upute na pakiranju) ili skuhajte špagete. Očistite mahune, mrkvu i luk.
  4. Mrkvu narežite na tanke trakice i nasjeckajte luk. U woku zagrijte nešto ulja i na intenzivnoj vatri pržite junetinu. Dodajte istisnute gljive, mrkvu i mahune.
  5. Sve pržite dok se ne zazlati, dodajte temeljac, preostalo vino, šećer i 4 žlice umaka od soje. Sve kratko pržite i izbacite u posudu sa strane.
  6. Pržite pripremljene rezance (ili špagete) u woku na ulju i preostalom soja umaku. Vratite meso s povrćem u wok i dodajte mladi luk.
  7. Kratko pržite, začinite do kraja i maknite s vatre.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte