priprema

  1. Da biste izradili marinadu, kiselo vrhnje pomiješajte sa sokom od limuna, uljem, naribanom limunovom koricom i ½ količine nasitno nasjeckanog začinskog bilja. Posolite i popaprite.
  2. Meso isperite pod mlazom hladne vode, a zatim ga svežite kuhinjskim koncem kako bi zadržalo oblik. U meso utrljajte sol i papar.
  3. Sa svih strana ga premažite marinadom pa ga preko noći ostavite u poklopljenoj posudi na hladnome mjestu.
  4. U pekač stavite kuhinjsku rešetku, poslažite po njoj preostale listiće začinskog bilja pa na njih stavite meso.
  5. Pećnicu unaprijed zagrijte na 210 °C pa 15 minuta pecite meso. Nakon toga temperaturu smanjite na 160 °C i još oko 1 sat pecite meso.
  6. Za vrijeme pečenja meso mažite preostalom marinadom, povremeno ga okrenite, a zatim pokrijte aluminijskom folijom i ostavite da miruje oko 15 minuta.
  7. Tek nakon toga ga narežite na kriške i poslužite. Kao prilog poslužite povrće po želji kuhano u slanoj vodi ili pečeno. Svinjeći kare može se poslužiti topao ili hladan.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte