priprema

  1. Grah prethodnog dana stavite u vodu da omekša. Luk ogulite i nasitno nasjeckajte. Slaninu narežite na kockice.
  2. Meso isperite pod mlazom hladne vode, osušite ga papirnatim ručnikom i narežite na kockice. Paprike operite, prerežite napola, odstranite središnji dio sa sjemenkama i narežite na kockice.
  3. Grah skuhajte u slanoj vodi. Slaninu narezanu na kockice i nasjeckani luk popržite u ulju. Dodajte meso narezano na kockice, sve zajedno kratko pržite, a nakon toga sklonite sa štednjaka pa umiješajte mljevenu slatku papriku i kečap.
  4. Posolite, popaprite i po želji dodajte malo vode. Polako pirjajte u poklopljenom loncu dok meso ne omekša.
  5. Nakon toga dodajte ocijeđeni grah, papriku narezanu na kockice, origano i bosiljak pa sve zajedno još malo propirjajte. Varivo od graha poslužite sa svježim pecivima.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte