Recept

Svinjetina s kiselim kupusom

By: Kuhaj.hr

Kiseli kupus, njemački i austrijski specijalitet, jednako je cijenjen i u francuskoj pokrajini Alsace i Lorraine pod nazivom choucroute. Po želji dodajte borovnicu, ako volite malo oštriju aromu jela.

Svinjetina s kiselim kupusom

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

85 minuta

Tip jela

Glavno jelo

Sastojci

  • 115 g kobasice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 odreska od dimljenog karea, svaki oko 115 g, bez masnoće
  • 115 g kobasice sa češnjakom, izrezati
  • 1 luk, očistiti i sitno iskosati
  • 2 mrkve, očistiti i tanko nasjeckati
  • 450 g rezanog kiselog kupusa, oprati i ocijediti
  • 425 ml kokošjeg temeljca
  • 115 l suhog bijelog vina
  • 6 bobica borovnice (po želji)
  • 1 čajna žličica sjemenki kumina
  • 1 lovorov list
  • 675 g krumpira, oguliti, narezati na kocke
  • 1/4 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
  • za ukras 2 nasjeckana kisela krastavca i svježi kopar

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Kobasicu izbodite vilicom te pržite 3 minute na zagrijanom ulju u velikoj vatrostalnoj posudi ili tavi, zajedno s odrescima i komadićima kobasice, Sve meso izvadite na tanjur i poklopite, a u sitoj posudi pirjajte luk i mrkvu da omekša.


Korak 2

Umiješajte kupus te kuhajte 1 minutu. Zalijte temeljcem i vinom, po želji dodajte borovnice, kumin, lovor i krumpir. Posolite i popaprite. Kad zakuha, smanjite vatru i krčkajte 20 minuta.


Korak 3

Kobasicu narežite na deblje komade pa umiješajte u kupus. Dodajte odreske i komadiće kobasice, a kupus i krumpir žlicom izgrabite na vrh mesa. Poklopite i pirjajte 20 minuta dok krumpir ne bude gotov. Izvadite lovor, jelo ukrasite i poslužite.

Komentiraj

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread