Artičoke s graškom

Uncategorized, Vegetarijanska hrana

Sastojci

  • 8 artičoka
  • limunov sok
  • 4 žlice mrvica
  • 1 dl maslinova ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • peršin, sol, papar, 500 g očišćenog graška

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Artičoke očistiti i odstraniti tvrde vanjske listove (latice), odrezati stabljiku i oštre vrhove listova. Kratko ih prokuhati u slanoj vodi s malo limunovog soka, a zatim ih ocijediti.

Korak 2

Mrvice, nasjeckani češnjak i peršin i papar dobro izmiješati. Rastvoriti listove i među njih staviti pripremljenu mješavinu.

Korak 3

U posudu na dno staviti grašak i složiti artičoke jednu pored druge tako da budu okrenute prema gore. Preliti uljem, malo posoliti i zaliti ih hladnom vodom skoro do vrha.

Korak 4

Kuhati na
laganoj vatri oko 1 sat, ovisno o vrsti artičoka. Kad veći dio tekućine ispari, dodati po želji još malo ulja. Poslužiti artičoke s graškom na ugrijanim tanjurima.

Komentiraj

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Kobe govedina cijena

Kobe govedina cijena

Govedina o kojoj se ispredaju prave urbane legende izgleda mramorno prošarana, sa savršenim rasporedom masnog i mesnog tkiva, proglašenajenajboljomgovedinomnasvijetu i prodaje se

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread