Recept

Nabujak od sira i šunke

By: Kuhaj.hr

Lagano i prozračno jelo sadrži umućena jaja, šunku i sir. Kako biste bili sigurni da će nabujak narasti kako treba, nemojte previše ulupati bjelanjke.

Nabujak od sira i šunke

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

50 minuta

Tip jela

Toplo predjelo

Sastojci

  • 15 g ribanog parmezana
  • 60 g maslaca
  • 1 manji luk, očistiti i sitno iskosati
  • 60 g brašna
  • 285 ml mlijeka
  • 4 jaja, odvojiti bjelanjke od žumanjaka
  • 175 g kuhane šunke, nasijeckati
  • 115 g ribanog tvrdog sira
  • svježe mljeveni crni papar

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 200°C. Namašćenu plitku vatrostalnu posudu pospite parmezanom.


Korak 2

U posudi rastopite maslac i pirjajte luk dok ne omekša. Pazite da luk ne posmeđi. Umiješajte brašno, pirjajte 1 minutu i postupno dolijevajte mlijeko. Pustite da proključa uz neprestano miješanje dok se umak ne zgusne. Lagano kuhajte 1 minutu pa sklonite posudu s vatre kako bi se umak malo ohladio.


Korak 3

U umak umutite žumanjke pa dodajte šunku, tri četvrtine količine ribanog sira i malo papra.


Korak 4

Ulupajte mek snijeg od bjelanjaka. Metalnom žlicom četvrtinu snijega pažljivo pomiješajte s umakom, a potom i ostatak. Izlijte sve u vatrostalnu posudu posutu parmezanom te posipajte ostatkom ribanog tvrdog sira. Pecite u sredini pećnice 25 minuta sve dok nabujak lagano ne naraste. Nabujak odmah poslužite s toplim francuskim kruhom i zelenom salatom.

Komentiraj

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread