Recept

Ratatuj

By: Kuhaj.hr

Ratatuj je tradicionalno francusko jelo koje se često sprema kod nas. Bogato je povrćem i jako ukusno.

ratatuj

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

25 min

Tip jela

Veganska hrana

Sastojci

  • 2 glavice luka
  • 50 dag patlidžana
  • 30 dag tikvica
  • 30 dag paprike
  • 30 dag rajčica
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • crvena slatka paprika
  • malo ljute crvene paprike
  • bosiljak

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Luk narezati na kolutove, patlidžan i tikvice na kriške, papriku na rezance, a rajčice na kockice.


Korak 2

Pirjatij na ulju najprije luk, a zatim dodatij tikvice, patlidžzan i papriku.


Korak 3

Neka se sve lagano kuha u vlastitom soku oko 15 minuta. Dodati sol, slatku i ljutu papriku.


Korak 4

U posljednjih 5 minuta dodati rajčicu. Na kraju posipati bosiljkom.

Komentiraj

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread