Farfalle s teletinom i paprikama
By: Kuhaj.hr
Blago popržene trakice teletine zajedno s mladim lukom, paprikama i estragonom čine ukusan umak za mašnice od tjestenine.

Serviranja
4
Vrijeme pripreme
45 minuta
Tip jela
Tjestenina
Sastojci
- 2 žlice brašna
- 2 žlice svježeg kosanog estrogona
- 1 žlica svježeg kosanog mažurana
- 1/4 čajne žličice soli
- svježe mljeveni crni papar
- 340 g tankih telećih odrezaka, izrezati na trakice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4-6 komada mladog luka, očistiti i dijagonalno deblje nasjeckati
- 2 crvene paprike, odstraniti sjemenke i nasjeckati na kockice
- 225 g farfalla
- 285 ml goveđeg temeljca
- 115 ml Marsale ili suhog bijelog vina
- 2 žlice punomasnog vrhnja
- svjež kosani estrogon za ukras
Korak po korak instrukcije
Korak 1
U plastičnu vrećicu stavite brašno, 1 čajnu žličicu gorušice, mažuran, polovicu soli te nešto papra. Stavite i trakice teletine pa lagano protresite da se meso dobro uvalja u brašno. Izvadite meso, otresite višak brašna te odložite meso na stranu.
Korak 2
Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj tavi te na umjerenoj vatri pirjajte mladi luk i papriku da paprika omekša. Istresite na tanjur te odložite na stranu.
Korak 3
Skuhajte tjesteninu. Za to vrijeme zagrijte u tavi ostatak ulja i pržite trakice teletine 5 minuta na umjerenoj vatri dok ne postanu smeđaste. Pretresite ih na tanjur s paprikom i lukom.
Korak 4
U tavu sada ulijte temeljac i Marsalu ili bijelo vino, dodajte ostatak estrogona pa zakuhajte. Miješajte kako bi se s dna tave podigli ostaci prženja. Naglo kuhajte 4-5 minuta ili sve dok se tekućina ne ukuha za pola. Vratite papriku, luk i teletinu u tavu, umiješajte vrhnje pa začinite ostatkom soli i popaprite. Lagano zagrijavajte umak 2-3 minute i pazite da ne proključa.
Korak 5
Ocijedite kuhanu tjesteninu, istresite na zagrijan pladanj te prelijte umakom od teletine i paprika. Ukrasite svježim estragonom i poslužite s toplim pugliese kruhom ili nekom drugom vrstom talijanskog kruha.
Komentiraj
Više recepata
Tijesto za rezance
Tijesto za rezance po bakinom receptu. Napravite domaće rezance za juhu pomoću ovog vrlo jednostavnog starinskog recepta naših baka.
Četvorinice za juhu
Četvorinice za juhu su tjestenina koja se hladna reže, a zatim se preko nje sipa vruća juha. Jednostavan recep za fini dodatak svakoj juhi.