Recept

Guacamole

By: Kuhaj.hr

Guacamole je jedno od najpoznatijih meksičkih jela. Izvrsno je kao samostalno jelo na početku obroka ili kao sastojak u drugim receptima za meksička jela.

Guacamole

Serviranja

8

Vrijeme pripreme

25 minuta

Tip jela

Hladno predjelo

Sastojci

  • 1 sitno nasjeckan luk srednje veličine
  • 1 zgnječen režanj češnjaka
  • 1 1/2 soka limete i naribana kora 
  • 1/2 količine taco umaka
  • 3 velika zrela avokada
  • 15 ml (1 jušna žlica) nasjeckanog svježeg korijandra
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Listovi korijandra, za ukras
  • Tortilla čips, za posluživanje

Korak po korak instrukcije

Korak 1

U velikoj zdjeli dobro pomiješajte luk, češnjak, koru i sok limete te taco umak. Odložite.


Korak 2

Raspolovite avokado po duljini. Zaokrenite u suprotnim smjerovima i odvojite polovice.


Korak 3

Velikim oštrim nožem uklonite košticu


Korak 4

Polovice avokada stavite na dasku za rezanje. Lagano zasijecite koru po duljini i polako povucite da biste je odvojili od mesa. Druga je mogučnost žlicom izdubiti meso, stružići po kori kako biste izvadili ostatke mesa.


Korak 5

Grubo narežite avokado i odmah stavite u zdjelu s mješavinom lika i limete. Zgnječite avokado dok ne dobijete gotovo glatku smijesu – nemojte pretjerati. Začinite solju i paprom prema ukusu, a zatim umiješajte nasijeckani korijandar. Stavite u zdjelu za serviranje i ukrasite listićima korijandra.


Korak 6

Na pladnju poslužite tortilla čips za umakanje.


Korak 7

Poslužite s pladnjem svježeg, rashlađenog povrća za umakanje uz tortilla čips, kao što su tanki prutići celera i krastavca, te prutići crvene paprike.


Korak 8

Želite li malo papreniji okus, umiješajte kap tabasco umaka, ljutiku ili zeleni čili, očišćen od sjemenki i sitno nasjeckan. Guacamole nemojte pripremiti previše unaprijed – ako predugo stoji, avocado će potamnjeti čak i uz dodatak soka limete.

Komentiraj

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread