Guacamole
By: Kuhaj.hr
Guacamole je jedno od najpoznatijih meksičkih jela. Izvrsno je kao samostalno jelo na početku obroka ili kao sastojak u drugim receptima za meksička jela.
Serviranja
8
Vrijeme pripreme
25 minuta
Tip jela
Hladno predjelo
Sastojci
- 1 sitno nasjeckan luk srednje veličine
- 1 zgnječen režanj češnjaka
- 1 1/2 soka limete i naribana kora
- 1/2 količine taco umaka
- 3 velika zrela avokada
- 15 ml (1 jušna žlica) nasjeckanog svježeg korijandra
- Sol
- Svježe mljeveni crni papar
- Listovi korijandra, za ukras
- Tortilla čips, za posluživanje
Korak po korak instrukcije
Korak 1
U velikoj zdjeli dobro pomiješajte luk, češnjak, koru i sok limete te taco umak. Odložite.
Korak 2
Raspolovite avokado po duljini. Zaokrenite u suprotnim smjerovima i odvojite polovice.
Korak 3
Velikim oštrim nožem uklonite košticu
Korak 4
Polovice avokada stavite na dasku za rezanje. Lagano zasijecite koru po duljini i polako povucite da biste je odvojili od mesa. Druga je mogučnost žlicom izdubiti meso, stružići po kori kako biste izvadili ostatke mesa.
Korak 5
Grubo narežite avokado i odmah stavite u zdjelu s mješavinom lika i limete. Zgnječite avokado dok ne dobijete gotovo glatku smijesu – nemojte pretjerati. Začinite solju i paprom prema ukusu, a zatim umiješajte nasijeckani korijandar. Stavite u zdjelu za serviranje i ukrasite listićima korijandra.
Korak 6
Na pladnju poslužite tortilla čips za umakanje.
Korak 7
Poslužite s pladnjem svježeg, rashlađenog povrća za umakanje uz tortilla čips, kao što su tanki prutići celera i krastavca, te prutići crvene paprike.
Korak 8
Želite li malo papreniji okus, umiješajte kap tabasco umaka, ljutiku ili zeleni čili, očišćen od sjemenki i sitno nasjeckan. Guacamole nemojte pripremiti previše unaprijed – ako predugo stoji, avocado će potamnjeti čak i uz dodatak soka limete.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom