Integralni prepečenac s nabujkom od gljiva
By: Kuhaj.hr
Jednostavnoj inačici klasičnog francuskog nabujka dijonski senf daje blagu aromu. Ovaj recept možete prilagoditi prema osobnom ukusu uz dodatak tunjevine ili paprike umjesto gljiva.

Serviranja
4
Vrijeme pripreme
15 minuta
Tip jela
Toplo predjelo
Sastojci
- 60 g maslaca
- 225 g gljiva, očistiti i iskosati
- 30 g brašna
- 200 ml mlijeka
- 2 čajne žličice dijonskoga senfa, svježe mljeveni crni papar
- 2 jaja, odvojiti žumanjke od bjelanjaka
- 1 veći okrugli integralni kruh, horizontalno izrezati na 4 debele kriške, odstraniti donju i gornju koricu
- 90 g potočarke, očistiti i oprati
Korak po korak instrukcije
Korak 1
U tavi rastopite maslac te 2 minute pirjajte gljive. Dodajte brašno i mlijeko te zakuhajte na umjerenoj vatri. Miješajte sve dok se umak ne zgusne. Dodajte senf i papar te krčkajte 1 minutu uz neprestano miješanje.
Korak 2
Sklonite tavu s vatre te umiješajte žumanjke. Od bjelanjaka napravite snijeg te ga metalnom žlicom pažljivo umiješajte u umak.
Korak 3
Kriške kruha položite na lim za pečene te ih pod grilom prepržite samo s jedne strane. Okrenite kriške kruha te na neprepečenu stranu stavite nabujak s gljivama.
Korak 4
Pecite pod grilom 1-2 minute dok nabujak ne naraste i ne postane zlatnosmeđ. (kako bi kriške kruha s nabujkom bile ravnomjerno pečene, po potrebi tijekom pečenja okrenite lim za pečenje). Kriške kruha izvadite na četiri tanjura, ukrasite potočarkom te poslužite.
Komentiraj
Više recepata
Palačinke od kukuruznog brašna
Grubo mljeveno kukuruzno brašno, važan je sastojak u meksičkim jelima. Ovdje je kombinirano sa slatkim kukuruzom u laganom i neobičnom predjelu.
Nabujak od sira i šunke
Lagano i prozračno jelo sadrži umućena jaja, šunku i sir. Kako biste bili sigurni da će nabujak narasti kako treba, nemojte previše ulupati bjelanjke.
Pogačice sa špinatom i jajima
Prepečene integralne pogačice čine zdravu podlogu za kremasti nadjev od špinata, jaja, juhe od gljiva i sira.