Recept

Integralni prepečenac s nabujkom od gljiva

By: Kuhaj.hr

Jednostavnoj inačici klasičnog francuskog nabujka dijonski senf daje blagu aromu. Ovaj recept možete prilagoditi prema osobnom ukusu uz dodatak tunjevine ili paprike umjesto gljiva.

Integralni prepečenac s nabujkom od gljiva

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

15 minuta

Tip jela

Toplo predjelo

Sastojci

  • 60 g maslaca
  • 225 g gljiva, očistiti i iskosati
  • 30 g brašna
  • 200 ml mlijeka
  • 2 čajne žličice dijonskoga senfa, svježe mljeveni crni papar
  • 2 jaja, odvojiti žumanjke od bjelanjaka
  • 1 veći okrugli integralni kruh, horizontalno izrezati na 4 debele kriške, odstraniti donju i gornju koricu
  • 90 g potočarke, očistiti i oprati

Korak po korak instrukcije

Korak 1

U tavi rastopite maslac te 2 minute pirjajte gljive. Dodajte brašno i mlijeko te zakuhajte na umjerenoj vatri. Miješajte sve dok se umak ne zgusne. Dodajte senf i papar te krčkajte 1 minutu uz neprestano miješanje.


Korak 2

Sklonite tavu s vatre te umiješajte žumanjke. Od bjelanjaka napravite snijeg te ga metalnom žlicom pažljivo umiješajte u umak.


Korak 3

Kriške kruha položite na lim za pečene te ih pod grilom prepržite samo s jedne strane. Okrenite kriške kruha te na neprepečenu stranu stavite nabujak s gljivama.


Korak 4

Pecite pod grilom 1-2 minute dok nabujak ne naraste i ne postane zlatnosmeđ. (kako bi kriške kruha s nabujkom bile ravnomjerno pečene, po potrebi tijekom pečenja okrenite lim za pečenje). Kriške kruha izvadite na četiri tanjura, ukrasite potočarkom te poslužite.

Komentiraj

Više recepata

Nabujak od sira i šunke

Nabujak od sira i šunke

Lagano i prozračno jelo sadrži umućena jaja, šunku i sir. Kako biste bili sigurni da će nabujak narasti kako treba, nemojte previše ulupati bjelanjke.

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread