Recept

Juha od kozica

By: Kuhaj.hr

Ova pikantna juha nastala je po uzoru na gumbo, tradicionalni specijalitet iz Lousiane. Gumbo je spoj utjecaja francuske, španjolske, afričke te indijanske kuhinje.

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

55 minuta

Tip jela

Juha

Sastojci

  • 30 g. maslaca
  • 1 crveni luk
  • 1 crvena paprika, odstraniti sjemenke i nasjeckati
  • 2 žlice brašna
  • 1 češanj češnjaka, očistiti i iskositi
  • 1,15 l ribljeg ili kokošjeg temeljca
  • 2 žlice svježeg kosanog peršina
  • 1 čajna žličica suhe majčine dušice
  • 225 g. kuhane šunke bez masnoće, isjeckati na kockice
  • 400 g. sjeckanih pelata
  • 1/4 čajne žličice kajenske paprike
  • 115 g. bamija, očistiti i nasjeckati
  • 340 g. kuhane riže
  • 450 g. kuhanih očišćenih kozica

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Na rastopljenom maslacu pirjajte luk s paprom. Pirjajte 5 minuta na umjerenoj vatri pazeći da ne posmeđi. Umiješajte brašno i češnjak te pirjajte još minutu.


Korak 2

Postupno dolijevajte temeljac. U juhu stavite pola peršina, majčinu dušicu, šunku, rajčicu te kajensku papriku. Neka zakuha uz neprestano miješanje a potom smanjite vatru, poklopite i ostavite da lagano kuha 10 minuta. Dodajte bamije, poklopite te kuhajte još 10 minuta.


Korak 3

Rižu stavite u perforiranu metalnu posudu. Nakon što kozice ubacite u juhu, poklopite ju posudom u kojoj je riža. Sve zajedno poklopite i kuhajte 5-8 minuta ili dok se riža dovoljno ne zagrije na pari. Potrebno je oboje promiješati 2 puta dok se kuha.


Korak 4

Rižu razdijelite u zagrijane tanjure te preko nje ulijte juhu. Pospite preostalim peršinom i poslužite.

Komentiraj

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread