Recept

Juha od kozica

By: Kuhaj.hr

Ova pikantna juha nastala je po uzoru na gumbo, tradicionalni specijalitet iz Lousiane. Gumbo je spoj utjecaja francuske, španjolske, afričke te indijanske kuhinje.

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

55 minuta

Tip jela

Juha

Sastojci

  • 30 g. maslaca
  • 1 crveni luk
  • 1 crvena paprika, odstraniti sjemenke i nasjeckati
  • 2 žlice brašna
  • 1 češanj češnjaka, očistiti i iskositi
  • 1,15 l ribljeg ili kokošjeg temeljca
  • 2 žlice svježeg kosanog peršina
  • 1 čajna žličica suhe majčine dušice
  • 225 g. kuhane šunke bez masnoće, isjeckati na kockice
  • 400 g. sjeckanih pelata
  • 1/4 čajne žličice kajenske paprike
  • 115 g. bamija, očistiti i nasjeckati
  • 340 g. kuhane riže
  • 450 g. kuhanih očišćenih kozica

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Na rastopljenom maslacu pirjajte luk s paprom. Pirjajte 5 minuta na umjerenoj vatri pazeći da ne posmeđi. Umiješajte brašno i češnjak te pirjajte još minutu.


Korak 2

Postupno dolijevajte temeljac. U juhu stavite pola peršina, majčinu dušicu, šunku, rajčicu te kajensku papriku. Neka zakuha uz neprestano miješanje a potom smanjite vatru, poklopite i ostavite da lagano kuha 10 minuta. Dodajte bamije, poklopite te kuhajte još 10 minuta.


Korak 3

Rižu stavite u perforiranu metalnu posudu. Nakon što kozice ubacite u juhu, poklopite ju posudom u kojoj je riža. Sve zajedno poklopite i kuhajte 5-8 minuta ili dok se riža dovoljno ne zagrije na pari. Potrebno je oboje promiješati 2 puta dok se kuha.


Korak 4

Rižu razdijelite u zagrijane tanjure te preko nje ulijte juhu. Pospite preostalim peršinom i poslužite.

Komentiraj

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread