Recept
Juha od kozica
By: Kuhaj.hr
Ova pikantna juha nastala je po uzoru na gumbo, tradicionalni specijalitet iz Lousiane. Gumbo je spoj utjecaja francuske, španjolske, afričke te indijanske kuhinje.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
55 minuta
Tip jela
Juha
Sastojci
- 30 g. maslaca
- 1 crveni luk
- 1 crvena paprika, odstraniti sjemenke i nasjeckati
- 2 žlice brašna
- 1 češanj češnjaka, očistiti i iskositi
- 1,15 l ribljeg ili kokošjeg temeljca
- 2 žlice svježeg kosanog peršina
- 1 čajna žličica suhe majčine dušice
- 225 g. kuhane šunke bez masnoće, isjeckati na kockice
- 400 g. sjeckanih pelata
- 1/4 čajne žličice kajenske paprike
- 115 g. bamija, očistiti i nasjeckati
- 340 g. kuhane riže
- 450 g. kuhanih očišćenih kozica
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Na rastopljenom maslacu pirjajte luk s paprom. Pirjajte 5 minuta na umjerenoj vatri pazeći da ne posmeđi. Umiješajte brašno i češnjak te pirjajte još minutu.
Korak 2
Postupno dolijevajte temeljac. U juhu stavite pola peršina, majčinu dušicu, šunku, rajčicu te kajensku papriku. Neka zakuha uz neprestano miješanje a potom smanjite vatru, poklopite i ostavite da lagano kuha 10 minuta. Dodajte bamije, poklopite te kuhajte još 10 minuta.
Korak 3
Rižu stavite u perforiranu metalnu posudu. Nakon što kozice ubacite u juhu, poklopite ju posudom u kojoj je riža. Sve zajedno poklopite i kuhajte 5-8 minuta ili dok se riža dovoljno ne zagrije na pari. Potrebno je oboje promiješati 2 puta dok se kuha.
Korak 4
Rižu razdijelite u zagrijane tanjure te preko nje ulijte juhu. Pospite preostalim peršinom i poslužite.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom