Juha od slanutka i špinata s tjesteninom
By: Kuhaj.hr
Slanutak i tjestenina upit će sve fine mirise ove ukusne i brze juhe. Idealan, zasitan obrok za cijelu obitelj.

Serviranja
4
Vrijeme pripreme
50 minuta
Tip jela
Juha
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 veći luk, očistiti i sitno iskosati
- 1 češanj češnjaka, očistiti i iskosati
- 1 žlica suhog mažurana
- 1/2 žlice suhog ružmarina
- 450 g svježeg špinata, očistiti i oprati ili 225 g zamrznutog špinata
- 225 g kuhanog slanutka, isprati i ocijediti
- 1,4 l goveđeg temeljca
- 115 g sitne tjestenine
- 1/2 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
- 60 g ribanog parmezana
- 1 žlica djevičanskog maslinovog ulja (po želji)
Korak po korak instrukcije
Korak 1
U velikoj posudi zagrijte ulje te na laganoj vatri pirjajte luk 10 minuta. Umiješajte češnjak, mažuran i ružmarin. Pirjajte još 2 minute. Dodajte špinat, poklopite i ostavite neka se krčka 5 minuta.
Korak 2
Ulijte temeljac i slanutak, pustite neka proključa. Umiješajte tjesteninu, smanjite vatru te kuhajte uz povremeno miješanje 10 minuta dok se tjestenina ne skuha. Začinite solju i paprom te juhu izvadite u zagrijane tanjure. Pospite parmezanom, po želji, polijte maslinovim uljem i poslužite s talijanskim hrskavim kruhom.
Komentiraj
Više recepata
Minestrone juha s pečenim sirom
Minestrone juha s pečenim sirom, jedan od recepata iz različitih krajeva Italije od kojih većina u sebi ima mješavinu šarolikog povrća s tjesteninom.
Juha od kozica
Juha od kozica nastala je po uzoru na gumbo, tradicionalni specijalitet iz Lousiane. Spoj je utjecaja francuske, španjolske afričke te indijanske kuhinje.
Kokošja juha s rižom
Provjereni domaći recept za kokošju juhu s rižom koji uvijek uspijeva. Isprobajte recept za kokošju juhu koja daje specifičan okus i miris.