Recept

Juha od slanutka i špinata s tjesteninom

By: Kuhaj.hr

Slanutak i tjestenina upit će sve fine mirise ove ukusne i brze juhe. Idealan, zasitan obrok za cijelu obitelj.

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

50 minuta

Tip jela

Juha

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 veći luk, očistiti i sitno iskosati
  • 1 češanj češnjaka, očistiti i iskosati
  • 1 žlica suhog mažurana
  • 1/2 žlice suhog ružmarina
  • 450 g svježeg špinata, očistiti i oprati ili 225 g zamrznutog špinata
  • 225 g kuhanog slanutka, isprati i ocijediti
  • 1,4 l goveđeg temeljca
  • 115 g sitne tjestenine
  • 1/2 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
  • 60 g ribanog parmezana
  • 1 žlica djevičanskog maslinovog ulja (po želji)

Korak po korak instrukcije

Korak 1

U velikoj posudi zagrijte ulje te na laganoj vatri pirjajte luk 10 minuta. Umiješajte češnjak, mažuran i ružmarin. Pirjajte još 2 minute. Dodajte špinat, poklopite i ostavite neka se krčka 5 minuta.


Korak 2

Ulijte temeljac i slanutak, pustite neka proključa. Umiješajte tjesteninu, smanjite vatru te kuhajte uz povremeno miješanje 10 minuta dok se tjestenina ne skuha. Začinite solju i paprom te juhu izvadite u zagrijane tanjure. Pospite parmezanom, po želji, polijte maslinovim uljem i poslužite s talijanskim hrskavim kruhom.

Komentiraj

Više recepata

Juha od kozica

Juha od kozica

Juha od kozica nastala je po uzoru na gumbo, tradicionalni specijalitet iz Lousiane. Spoj je utjecaja francuske, španjolske afričke te indijanske kuhinje.

Kokošja juha s rižom

Kokošja juha s rižom

Provjereni domaći recept za kokošju juhu s rižom koji uvijek uspijeva. Isprobajte recept za kokošju juhu koja daje specifičan okus i miris.

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread