Recept

Juha od slanutka i špinata s tjesteninom

By: Kuhaj.hr

Slanutak i tjestenina upit će sve fine mirise ove ukusne i brze juhe. Idealan, zasitan obrok za cijelu obitelj.

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

50 minuta

Tip jela

Juha

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 veći luk, očistiti i sitno iskosati
  • 1 češanj češnjaka, očistiti i iskosati
  • 1 žlica suhog mažurana
  • 1/2 žlice suhog ružmarina
  • 450 g svježeg špinata, očistiti i oprati ili 225 g zamrznutog špinata
  • 225 g kuhanog slanutka, isprati i ocijediti
  • 1,4 l goveđeg temeljca
  • 115 g sitne tjestenine
  • 1/2 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
  • 60 g ribanog parmezana
  • 1 žlica djevičanskog maslinovog ulja (po želji)

Korak po korak instrukcije

Korak 1

U velikoj posudi zagrijte ulje te na laganoj vatri pirjajte luk 10 minuta. Umiješajte češnjak, mažuran i ružmarin. Pirjajte još 2 minute. Dodajte špinat, poklopite i ostavite neka se krčka 5 minuta.


Korak 2

Ulijte temeljac i slanutak, pustite neka proključa. Umiješajte tjesteninu, smanjite vatru te kuhajte uz povremeno miješanje 10 minuta dok se tjestenina ne skuha. Začinite solju i paprom te juhu izvadite u zagrijane tanjure. Pospite parmezanom, po želji, polijte maslinovim uljem i poslužite s talijanskim hrskavim kruhom.

Komentiraj

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread