Recept

Kokošja juha s rižom

By: Kuhaj.hr

Meka zrna smeđe riže u bogatom, krepkom kokošjem temeljcu daju pravu punoću, a prženi hrskavi listići badema bit će naprikladniji ukras.

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

55 minuta

Tip jela

Juha

Sastojci

  • 30 g. maslaca ili margarina
  • 1 žlićica maslinova ulja
  • 450 g. kokošjih prsa bez kosti i kože, nasjeckati na kockice
  • 1,15 l kokošijeg temeljca
  • 2  Mrkve srednje veličine, očistiti i nasjeckati
  • 1 Veći luk, očistiti i sitno iskosati
  • 85 g Smeđe riže dugog zrna
  • 2 Žlice svježeg kosanog peršina
  • 1/4 Čajne žličice soli
  • Svježe mljeveni crveni papar
  • 15 g. Prženih badema u listićima
  • Grančica svježeg peršina za ukras

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Maslac ili margarin zajedno s uljem rastopite u velikom loncu, dodajte piletinu i popržite oko 10 minuta na laganoj varti da poprimi svijetlosmeđu boju.


Korak 2

Ulite temeljac, dodajte mrkvu, luk, rižu te kosani peršin. Posolite te malo popaprite.


Korak 3

Lonac poklopite i pustite da juha lagano zakuha. Smanjite vatru te ostavite neka tako lagano kuha još 25 minuta ili dok riža ne postane meka. Izvadite juhu u zagrijane tanjure, ukrasite listićima badema i peršina. Uz juhu možete poslužiti toplo pecivo s makom ili krekere.

Komentiraj

Više recepata

Juha od kozica

Juha od kozica

Juha od kozica nastala je po uzoru na gumbo, tradicionalni specijalitet iz Lousiane. Spoj je utjecaja francuske, španjolske afričke te indijanske kuhinje.

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread