Recept

Kokošja juha s rižom

By: Kuhaj.hr

Meka zrna smeđe riže u bogatom, krepkom kokošjem temeljcu daju pravu punoću, a prženi hrskavi listići badema bit će naprikladniji ukras.

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

55 minuta

Tip jela

Juha

Sastojci

  • 30 g. maslaca ili margarina
  • 1 žlićica maslinova ulja
  • 450 g. kokošjih prsa bez kosti i kože, nasjeckati na kockice
  • 1,15 l kokošijeg temeljca
  • 2  Mrkve srednje veličine, očistiti i nasjeckati
  • 1 Veći luk, očistiti i sitno iskosati
  • 85 g Smeđe riže dugog zrna
  • 2 Žlice svježeg kosanog peršina
  • 1/4 Čajne žličice soli
  • Svježe mljeveni crveni papar
  • 15 g. Prženih badema u listićima
  • Grančica svježeg peršina za ukras

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Maslac ili margarin zajedno s uljem rastopite u velikom loncu, dodajte piletinu i popržite oko 10 minuta na laganoj varti da poprimi svijetlosmeđu boju.


Korak 2

Ulite temeljac, dodajte mrkvu, luk, rižu te kosani peršin. Posolite te malo popaprite.


Korak 3

Lonac poklopite i pustite da juha lagano zakuha. Smanjite vatru te ostavite neka tako lagano kuha još 25 minuta ili dok riža ne postane meka. Izvadite juhu u zagrijane tanjure, ukrasite listićima badema i peršina. Uz juhu možete poslužiti toplo pecivo s makom ili krekere.

Komentiraj

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread