Recept

Marinirane pečene paprike

By: Kuhaj.hr

Pečenje paprika na roštilju olakšava guljenje kože, ali im daje i slasni, pomalo zadimljeni okus.

Marinirane pečene paprike

Serviranja

3

Vrijeme pripreme

35 minuta

Tip jela

Prilozi

Sastojci

  • 2 crvene paprike
  • 1 žuta paprika
  • Maslinovo ulje, za mazanje
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Za marinadu
  • 2 češnja češnjaka
  • Sok od 1/2 limuna
  • 75 ml (5 jušnih žlica) maslinovog ulja
  • Sol i svježe mljeveni crni papar
  • Nasjeckani svježi peršin
  • Kriške limuna ili limete, za ukras

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Raspolovite paprike, te uklonite i bacite peteljke, sjemenke i jezgru.


Korak 2

Dlanom spljoštite paprike, a kožu svake paprike namažite uljem. Stavite papriku na rešetku ispod prethodno zagrijanog vrućeg grila.


Korak 3

Pecite paprike dok im koža ne pocrni. Nemojte ih okretati.


Korak 4

Zamotajte paprike u čisti ubrus i odložite na 15 do 20 minuta.


Korak 5

Odmotajte paprike i ogulite im kožu služeći se malenim, oštrim nožem. Narežite ih na trake i stavite u zdjelu za posluživanje.


Korak 6

Ogulite i tanko narežite češnjak. U malenoj zdjeli pomiješajte češnjak s limunovim sokom i maslinovim uljem, te začinite solju i paprom prema ukusu.


Korak 7

Prelijte paprike marinadom i ostavite na hladnom mjestu oko 30 minuta. Pospite peršinom, ukrasite kriškama limuna ili limete i poslužite.


Korak 8

Ako želite, pečenim paprikama možete dodati mladi luk, narezan dijagonalno. Upotrijebite maslinovo ulje začinjeno čilijem ili biljem, radi dodatnog okusa.

Komentiraj

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread