Recept

Meksička riža

By: Kuhaj.hr

Jednostavno, a ipak živopisno i ukusno jelo od riže.

Meksička riža

Serviranja

3

Vrijeme pripreme

40 minuta

Tip jela

Prilozi

Sastojci

  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 15 ml (1 jušna žlica) biljnog ulja
  • 175 g riže dugog zrna
  • 350 ml juhe od mesa ili povrća
  • 125 g zrna slatkog kukuruza iz limenke, ocijeđenih
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Grančice svježeg timijana ili origana, za ukras

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Ogulite luk i sitno ga nasjeckajte. Uklonite i bacite peteljku, sjemenke i jezgru paprike. Narežite na malene komade.


Korak 2

Na slaboj vatri zagrijte ulje u posudi debelog dna. Dodajte luk i papriku, te pržite oko 2 minute, miješajući, dok malo ne omekšaju.


Korak 3

Dodajte rižu, dobro promiješajte i kuhajte još 2 minute, neprestano miješajući.


Korak 4

Umiješajte juhu, te dodajte soli i papra prema ukusu. Pustite da provri, pokrijte i kuhate na laganoj vatri oko 20 minuta, dok riža ne upije veći dio tekućine.


Korak 5

Umiješajte slatki kukuruz, pokrijte i kuhajte još 5 minuta. Ukrasite grančicama timijana ili origana i poslužite.


Korak 6

U rižu možete staviti crveni grah iz limenke, kako biste dobili zasitnije jelo.

Komentiraj

Više recepata

Tortille od pšeničnog brašna

Tortille od pšeničnog brašna

Tortille napravljene od pšeničnog brašna umjesto kukuruznog tradicionalno su jelo u sjevernom Meksiku, te ih je lakše napraviti nego one od kukuruza.

Prženi grah

Prženi grah

Ovo je klasični prilog uz meksička glavna jela, bez obzira je li riječ o peradi ili mesu, povrću ili siru.

Marinirane pečene paprike

Marinirane pečene paprike

Marinirane pečene paprike su izvrstan odabir kao prilog, a pečenje paprika na roštilju olakšava guljenje kože, i daje im slasni i pomalo zadimljeni okus.

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread