Minestrone juha s pečenim sirom
By: Kuhaj.hr
Iako ćete u različitim krajevima Italije naići na različite recepte, svaki od njih u sebi će imati mješavinu šarolikog povrća s tjesteninom.

Serviranja
4
Vrijeme pripreme
60 minuta
Tip jela
Juha
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 luka, očistiti i iskositi
- 2 mrkve, očistiti i nasjeckati
- 2 lista celera, očistiti i sitno iskosati
- 1 poriluk, očistiti, izrezati, oprati
- 2 češnja češnjaka, očistiti i iskosati
- 1,7 l povrtnog temeljca
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 115 g kupusa, sitno narezati
- 400 g pelata
- 30 g sitne tjestenine
- 1 čajna žličica soli, svježe mljeveni crni papar
- 8 kriški francuskoga kruha
- 3 žlice pesto umaka
- 115 g mozzarelle, izrezati na 8 ploškica
- 30 g ribanog parmezana
Korak po korak instrukcije
Korak 1
U velikoj posudi zagrijte ulje te pirjajte luk dok ne omekša. Umiješajte mrkvu, celer, poriluk i češnjak te pirjajte još 10 min.
Korak 2
Ulijte temeljac, komcentrat rajčice, tjesteninu, sol papar te ostavite da proključa. potom smanjite vatru, poklopite i neka se krčka 30 minuta.
Korak 3
U međuvremenu, s obje strane prepržite francuski kruh te svaki namažite pestom. Na svaki krišku kruha položite krišku mozzarelle te pospite parmezanom. Kruh zapecite na grilu, sve dok se sir ne rastopi i ne dobije zlatnu koricu. Juhu izvadite u zagrijane tanjure, u svaki uronite po krišku-dvije francuskoga kruha i poslužite.
Komentiraj
Više recepata
Juha od slanutka i špinata s tjesteninom
Za autentičan talijanski okus, juhu od slanutka i špinata s tjesteninom poslužite sa žlicom djevičanskog maslinovog ulja te posutu ribanim parmezanom.
Juha od kozica
Juha od kozica nastala je po uzoru na gumbo, tradicionalni specijalitet iz Lousiane. Spoj je utjecaja francuske, španjolske afričke te indijanske kuhinje.
Kokošja juha s rižom
Provjereni domaći recept za kokošju juhu s rižom koji uvijek uspijeva. Isprobajte recept za kokošju juhu koja daje specifičan okus i miris.