Recept

Minestrone juha s pečenim sirom

By: Kuhaj.hr

Iako ćete u različitim krajevima Italije naići na različite recepte, svaki od njih u sebi će imati mješavinu šarolikog povrća s tjesteninom.

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

60 minuta

Tip jela

Juha

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 luka, očistiti i iskositi
  • 2 mrkve, očistiti i nasjeckati
  • 2 lista celera, očistiti i sitno iskosati
  • 1 poriluk, očistiti, izrezati, oprati
  • 2 češnja češnjaka, očistiti i iskosati
  • 1,7 l povrtnog temeljca
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 115 g kupusa, sitno narezati
  • 400 g pelata
  • 30 g sitne tjestenine
  • 1 čajna žličica soli, svježe mljeveni crni papar
  • 8 kriški francuskoga kruha
  • 3 žlice pesto umaka
  • 115 g mozzarelle, izrezati na 8 ploškica
  • 30 g ribanog parmezana

Korak po korak instrukcije

Korak 1

U velikoj posudi zagrijte ulje te pirjajte luk dok ne omekša. Umiješajte mrkvu, celer, poriluk i češnjak te pirjajte još 10 min.


Korak 2

Ulijte temeljac, komcentrat rajčice, tjesteninu, sol papar te ostavite da proključa. potom smanjite vatru, poklopite i neka se krčka 30 minuta.


Korak 3

U međuvremenu, s obje strane prepržite francuski kruh te svaki namažite pestom. Na svaki krišku kruha položite krišku mozzarelle te pospite parmezanom. Kruh zapecite na grilu, sve dok se sir ne rastopi i ne dobije zlatnu koricu. Juhu izvadite u zagrijane tanjure, u svaki uronite po krišku-dvije francuskoga kruha i poslužite.

Komentiraj

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread