Recept

Nabujak od sira i šunke

By: Kuhaj.hr

Lagano i prozračno jelo sadrži umućena jaja, šunku i sir. Kako biste bili sigurni da će nabujak narasti kako treba, nemojte previše ulupati bjelanjke.

Nabujak od sira i šunke

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

50 minuta

Tip jela

Toplo predjelo

Sastojci

  • 15 g ribanog parmezana
  • 60 g maslaca
  • 1 manji luk, očistiti i sitno iskosati
  • 60 g brašna
  • 285 ml mlijeka
  • 4 jaja, odvojiti bjelanjke od žumanjaka
  • 175 g kuhane šunke, nasijeckati
  • 115 g ribanog tvrdog sira
  • svježe mljeveni crni papar

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 200°C. Namašćenu plitku vatrostalnu posudu pospite parmezanom.


Korak 2

U posudi rastopite maslac i pirjajte luk dok ne omekša. Pazite da luk ne posmeđi. Umiješajte brašno, pirjajte 1 minutu i postupno dolijevajte mlijeko. Pustite da proključa uz neprestano miješanje dok se umak ne zgusne. Lagano kuhajte 1 minutu pa sklonite posudu s vatre kako bi se umak malo ohladio.


Korak 3

U umak umutite žumanjke pa dodajte šunku, tri četvrtine količine ribanog sira i malo papra.


Korak 4

Ulupajte mek snijeg od bjelanjaka. Metalnom žlicom četvrtinu snijega pažljivo pomiješajte s umakom, a potom i ostatak. Izlijte sve u vatrostalnu posudu posutu parmezanom te posipajte ostatkom ribanog tvrdog sira. Pecite u sredini pećnice 25 minuta sve dok nabujak lagano ne naraste. Nabujak odmah poslužite s toplim francuskim kruhom i zelenom salatom.

Komentiraj

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread