Recept

Pirjani ramstek

By: Kuhaj.hr

Svježe zelene mahune, celer te meki komadići švedske repe i krumpira čine hranjivu osnovu za sočne goveđe odreske pirjane u pikantnom goveđem temeljcu.

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

130 minuta

Tip jela

Glavno jelo

Sastojci

  • 4 celerova lista, krupno narezati
  • 1 veći luk, očistiti i iskosati
  • 225 g švedske repe, oguliti, narezati
  • 675 g goveđe ruže, načiniti 4 odreska
  • 3/4 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
  • 285 ml goveđeg temeljca
  • 3 žlice čili umaka
  • 1 čajna žličica gorušice u prahu
  • 3/4 čajne žličice suhe majčine dušice
  • 675 g krumpira, oguliti i izrezati
  • 115 g svježih zelenih mahuna, očistiti i narezati na kraće komade
  • 1-2 čajne žličice kukuruznog brašna
  • 1 žlica hladne vode
  • 3 rajčice, narezati te ispeći na grilu za ukras (po želji)

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 180°C. U veliku vatrostalnu posudu stavite celer, luk i repu. Trećinom soli začinite odreske s obje strane te popaprite. Odreske složite na povrće.


Korak 2

U zasebnoj posudi pomiješajte temeljac, umak od čilija, gorušicu i majčinu dušicu te prelijte po mesu i povrću. Poklopite i pecite u sredini pećnice 30 minuta.


Korak 3

Izvadite posudu iz pećnice te uz meso stavite krumpir. Krumpir zalijte tekućinom. Posolite i popaprite, poklopite i pecite u pećnici još 1 sat. Negdje na pola pečenja, ako vam meso i povrće izgledaju suhi, dolijte još temeljca.


Korak 4

Dodajte mahune te ih zalijte tekućinom. Pecite još 10-15 minuta da mahune omekšaju.


Korak 5

Meso izvadite na pladanj i držite na toplom. Izmješajte kukuruzno brašno i vodu te umutite u povrće. Neka proključa na umjerenoj temperaturi. Lagano krčkajte još minutu. Meso vratite u posudu, ukrasite rajčicama i poslužite.

Komentiraj

Više recepata

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread