Recept

Pirjani ramstek

By: Kuhaj.hr

Svježe zelene mahune, celer te meki komadići švedske repe i krumpira čine hranjivu osnovu za sočne goveđe odreske pirjane u pikantnom goveđem temeljcu.

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

130 minuta

Tip jela

Glavno jelo

Sastojci

  • 4 celerova lista, krupno narezati
  • 1 veći luk, očistiti i iskosati
  • 225 g švedske repe, oguliti, narezati
  • 675 g goveđe ruže, načiniti 4 odreska
  • 3/4 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
  • 285 ml goveđeg temeljca
  • 3 žlice čili umaka
  • 1 čajna žličica gorušice u prahu
  • 3/4 čajne žličice suhe majčine dušice
  • 675 g krumpira, oguliti i izrezati
  • 115 g svježih zelenih mahuna, očistiti i narezati na kraće komade
  • 1-2 čajne žličice kukuruznog brašna
  • 1 žlica hladne vode
  • 3 rajčice, narezati te ispeći na grilu za ukras (po želji)

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 180°C. U veliku vatrostalnu posudu stavite celer, luk i repu. Trećinom soli začinite odreske s obje strane te popaprite. Odreske složite na povrće.


Korak 2

U zasebnoj posudi pomiješajte temeljac, umak od čilija, gorušicu i majčinu dušicu te prelijte po mesu i povrću. Poklopite i pecite u sredini pećnice 30 minuta.


Korak 3

Izvadite posudu iz pećnice te uz meso stavite krumpir. Krumpir zalijte tekućinom. Posolite i popaprite, poklopite i pecite u pećnici još 1 sat. Negdje na pola pečenja, ako vam meso i povrće izgledaju suhi, dolijte još temeljca.


Korak 4

Dodajte mahune te ih zalijte tekućinom. Pecite još 10-15 minuta da mahune omekšaju.


Korak 5

Meso izvadite na pladanj i držite na toplom. Izmješajte kukuruzno brašno i vodu te umutite u povrće. Neka proključa na umjerenoj temperaturi. Lagano krčkajte još minutu. Meso vratite u posudu, ukrasite rajčicama i poslužite.

Komentiraj

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread