Recept

Pogačice sa špinatom i jajima

By: Kuhaj.hr

Prepečene integralne pogačice čine zdravu podlogu za kremasti nadjev od špinata, jaja, juhe od gljiva i sira.

Pogačice sa špinatom i jajima

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

45 minuta

Tip jela

Toplo predjelo

Sastojci

  • integralne pogačice ili žemljice, prepoloviti i prepeći
  • 60 g nesoljenog maslaca
  • 1 manji luk očistiti i sitno iskosati
  • 225 g zamrznutog kosanog špinata, otopiti i dobro ocijediti
  • 6 jaja
  • 1/4 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
  • 300 g kondenzirane krem juhe od gljiva iz limenke
  • 115 ml mlijeka
  • 2 čajne žličice dijonskog senfa
  • 60 g ribanog sira Gruyere
  • 1 žlica svježeg kosanog peršina

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 200°C. U plitku vatrostalnu posudu složite pogčice rezanom stranom prema gore.


Korak 2

U tavici rastopite polovicu maslaca te na umjerenoj vatri pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte špinat i pirjajte 2-3 minute. Stavite špinat na pogačice.


Korak 3

U manjoj posudi zajedno umutite jaja, sol, papar. Ostatak maslaca rastopite u tavici te 2-3 minute pržite jaja da ostanu još meka. Izgrabite jaja na špinat.


Korak 4

Juhu i mlijeko ulijte u tavicu te lagano zakuhajte uz neprestano miješanje. Sklonite s vatre i umutite senf i sav sir osim 2 žlice. Prelijte jaja i pospite preostalim sirom.


Korak 5

Pecite u sredini pećnice 10-15 minuta ili pod grilom oko 10 minuta. Pospite peršinom te odmah poslužite.

Komentiraj

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread