Pogačice sa špinatom i jajima
By: Kuhaj.hr
Prepečene integralne pogačice čine zdravu podlogu za kremasti nadjev od špinata, jaja, juhe od gljiva i sira.

Serviranja
4
Vrijeme pripreme
45 minuta
Tip jela
Toplo predjelo
Sastojci
- integralne pogačice ili žemljice, prepoloviti i prepeći
- 60 g nesoljenog maslaca
- 1 manji luk očistiti i sitno iskosati
- 225 g zamrznutog kosanog špinata, otopiti i dobro ocijediti
- 6 jaja
- 1/4 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
- 300 g kondenzirane krem juhe od gljiva iz limenke
- 115 ml mlijeka
- 2 čajne žličice dijonskog senfa
- 60 g ribanog sira Gruyere
- 1 žlica svježeg kosanog peršina
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 200°C. U plitku vatrostalnu posudu složite pogčice rezanom stranom prema gore.
Korak 2
U tavici rastopite polovicu maslaca te na umjerenoj vatri pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte špinat i pirjajte 2-3 minute. Stavite špinat na pogačice.
Korak 3
U manjoj posudi zajedno umutite jaja, sol, papar. Ostatak maslaca rastopite u tavici te 2-3 minute pržite jaja da ostanu još meka. Izgrabite jaja na špinat.
Korak 4
Juhu i mlijeko ulijte u tavicu te lagano zakuhajte uz neprestano miješanje. Sklonite s vatre i umutite senf i sav sir osim 2 žlice. Prelijte jaja i pospite preostalim sirom.
Korak 5
Pecite u sredini pećnice 10-15 minuta ili pod grilom oko 10 minuta. Pospite peršinom te odmah poslužite.
Komentiraj
Više recepata
Palačinke od kukuruznog brašna
Grubo mljeveno kukuruzno brašno, važan je sastojak u meksičkim jelima. Ovdje je kombinirano sa slatkim kukuruzom u laganom i neobičnom predjelu.
Nabujak od sira i šunke
Lagano i prozračno jelo sadrži umućena jaja, šunku i sir. Kako biste bili sigurni da će nabujak narasti kako treba, nemojte previše ulupati bjelanjke.
Integralni prepečenac s nabujkom od gljiva
Jednostavnoj inačici klasičnog francuskog nabujka dijonski senf daje blagu aromu. Ovaj recept možete prilagoditi prema osobnom ukusu.