Što je Wagyu steak

Što je Wagyu steak

Što je Wagyu steak, najskuplja govedina na svijetu

Tajna želja svakog gurmana koji drži do svog renomea da uvijek želi isprobati sve egzotične i rijetke delikatese, a Wagyu steak je toliko rijedak i toliko skup da si ga ni najbolji chevi ne mogu priuštiti i samo im sline cure ako ih zapadne da ga nekom svjetskom bogatašu. Pasioniranim gurmanima je ova najrjeđa i najskuplja govedina stvarno tajna mračna želja na tanjuru, da su u stanju uzeti brzi zajam, samo da je jedanput kušaju. Što je Wagyu steak se od rijetkog japanskog crnog goveda, hranjenog posebnim režimom prehrane, maslinama, a takva goveda su posebno mažena, puštaju im čak i glazbu uz specijalnu masažu. Što je Wagyu steak je okusom neusporedivi sa ijednim drugim mesom, a cijena mu u A5 klasi doseže i 1000, 00kuna. Taj kontrolirani uzgoj Kobe goveda na ujedinjenim najboljim praksama maslinarstva i stočarstva na tržište plasira vrlo ograničenu količinu ove nebjerojatne govedine oko koje se prepliću mitovi i legende.

Što je Wagyu steak, sretne krave, masline i glazba

Japanska Kobe govedina je i službeno najbolja govedina na svijetu i najskuplja, a stručnjaci tvrde da je to zato što su Kobe goveda, sretna goveda. Krave imaju zdravu kontroliranu ispašu, nema dodataka prehrani, nema antibiotika, u štalama dobivaju prešanu, sušenu i samljevenu kominu od maslina, svoju porciju piva i sve to uz smirujuću klasičnu glazbu. Što je Wagyu steak zato ima poseban i jedinstven okus, te krave sporo rastu i nitko ih ne pokušava na brzinu utoviti ili poduplati njihovu masu. Zato je takve govedine malo na tržištu, zato je tako tražena i tako skupa. Što je Wagyu steak i što masline daju kravama, a što krave vraćaju maslinicima. Oleinska kiselina iz maslina direkrno utječe na okus mesa, ali krave ne žele jesti svježu kominu nakon cijeđenja maslina, zato je stočari suše i melju u karamelasti prah koji krave slasno tamane, ali zauzvrat obilato gnoje maslinike i tako zatvaraju taj čarobni krug potpuno prirodnog uzgoja.

Što je Wagyu steak, zadnja tajna se skriva u pripremi

Kao što stočari ne podliježu pohlepi i ne mijenjaju već 100 godina ništa u uzgoju, a da bi dobili više te divne govedine, tako i nijedan chef neće upropastiti ovu skupu govedinu lošom pripremom, pečenjem ili serviranjem, to bi bilo neoprostivo. Što je Wagyu steak dolazi na tržište duboko smrznut u tekućem dušiku. Japanci ga svoju filozofiju “manje je više”, iz uzgoja, prenose i u kuhinju. Oni takvu govedinu pripremaju u manjim komadima, dapače režu je na kao papir tanke listiće, kratko ih obrnu na vreloj tavi, na obje strane, dovoljno da puste svoju masnoću iz te divne prošaranosti mesa i vrhunska delicija može raspametiti vaše nepce i vaše okusne pupoljke. Što je Wagyu steak možete naglo peći i u nešto većim komadima, ali ne debljim od 2 cm, koje prethodno nasolite, a popaprite grubo samljevenim paprom tek nakon pečenja, ne duže od 2 minute sa svake strane. Ovu vrhunsku govedinu ne perete, režete je direktno iz frižidera.

Komentiraj

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread