Recept

Tijesto za rezance

By: Kuhaj.hr

Za pravljenje rezanaca potrebnaje vještina. Objasnit ćemo vam kako brzo i lagano napraviti domaće rezance za juhu.

tijesto za rezance

Serviranja

6

Vrijeme pripreme

10 – 15 minuta

Tip jela

Tjestenina

Sastojci

  • 1/2 kg brašna
  • 4 jaja
  • 2 žlice vode

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Uzmite 1/2 kg brašna i prosijte na dasci. ačinite u sredinijamicu, razlijte unutra 4 cijela jaja, potom vilicom razmutite u brašnu i dodajte 2 žlice vode.


Korak 2

Zamijesite rukom lijepo, glatko i čvrsto tijesto, koje razdijelite na dva dijela i razvaljajte. Dok jedno pravite, trebate drugi dio pokriti ubrusom da se ne načini kora. Kad su oba dijela razvaljana, trebate ih sušiti 1/4 sata.


Korak 3

Ne smiju se previše osušiti jer ih poslije ne možete lagano rezati. Režite razne oblike i dobro raširite da se ne slijepe. Tijesto kuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi, promiješajte i poklopite.


Korak 4

Kad ispliva na površinu, ocijedite, isplahnite hladnom vodom i polijte raznim začinima. Rezanci se u juhi kuhaju samo 10-15 minuta.

Komentiraj

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread