Tijesto za rezance
By: Kuhaj.hr
Za pravljenje rezanaca potrebnaje vještina. Objasnit ćemo vam kako brzo i lagano napraviti domaće rezance za juhu.

Serviranja
6
Vrijeme pripreme
10 – 15 minuta
Tip jela
Tjestenina
Sastojci
- 1/2 kg brašna
- 4 jaja
- 2 žlice vode
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Uzmite 1/2 kg brašna i prosijte na dasci. ačinite u sredinijamicu, razlijte unutra 4 cijela jaja, potom vilicom razmutite u brašnu i dodajte 2 žlice vode.
Korak 2
Zamijesite rukom lijepo, glatko i čvrsto tijesto, koje razdijelite na dva dijela i razvaljajte. Dok jedno pravite, trebate drugi dio pokriti ubrusom da se ne načini kora. Kad su oba dijela razvaljana, trebate ih sušiti 1/4 sata.
Korak 3
Ne smiju se previše osušiti jer ih poslije ne možete lagano rezati. Režite razne oblike i dobro raširite da se ne slijepe. Tijesto kuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi, promiješajte i poklopite.
Korak 4
Kad ispliva na površinu, ocijedite, isplahnite hladnom vodom i polijte raznim začinima. Rezanci se u juhi kuhaju samo 10-15 minuta.
Komentiraj
Više recepata
Četvorinice za juhu
Četvorinice za juhu su tjestenina koja se hladna reže, a zatim se preko nje sipa vruća juha. Jednostavan recep za fini dodatak svakoj juhi.
Farfalle s teletinom i paprikama
Blago popržene trakice teletine zajedno s mladim lukom, paprikama i estragonom čine ukusan umak za mašnice od tjestenine.