Tortellini primavera
By: Kuhaj.hr
Primavera ili proljeće na talijanskom jeziku dolazi s ovim laganim i svježim jelom od mrkve, cvjetića brokule i sirom punjenih jastučića tjestenine. Kuhate li tjesteninu u temeljcu umjesto u vodi, tjestenina će biti još ukusnija.

Serviranja
4
Vrijeme pripreme
25 minuta
Tip jela
Hladno predjelo
Sastojci
- 450 g tortellina punjenih sirom
- 225 g mrkve, očistiti i narezati na ploškice
- 225 g cvjetića brokule
- 30 g listića svježeg bosiljka
- 115 g pinjola ili blanširanih badema
- 60 g ribanog parmezana
- 1 veći češanj češnjaka, očistiti i iskosati
- svježe mljeveni crni papar
- 150 ml maslinovog ulja
- 225 g patuljastih rajčica, razrezati na pola
- listići svježeg bosiljka za ukras
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Kuhajte tortelline 10 minuta, a nakon 5 minuta kuhanja dodajte mrkvu. Dvije minute prije kraja kuhanja dodajte i cvjetiće brokule.
Korak 2
Za to vrijeme pomiješajte listiće bosiljka, pinjole ili bademe, parmezan, češnjak te malo papra. Sve izmiksajte da dobijete glatku masu. Dok stroj još radi, dolijte ulje tankim mlazom te nastavite miksati dok se masa ne zgusne.
Korak 3
Ocijedite tjesteninu, mrkvu i brokulu te sve zajedno pretresite u veliku zagrijanu posudu za posluživanje. Dodajte rajčice, prelijte umakom od bosiljka te dobro promješajte. Ukrasite listićima bosiljka, a poslužiti možete toplo ili hladno.
Komentiraj
Više recepata
Pašteta od teleće jetre
Pašteta od teleće jetre vrlo je zdrava i hranjiva namirnica. Ukusan recept za jetrenu paštetu od teletine koji svaki put uspije.
Guacamole
Guacamole je jedno od najpoznatijih meksičkih jela. Izvrsno je kao samostalno jelo na početku obroka ili kao sastojak u drugim receptima za meksička jela.