Recept

Tortille od pšeničnog brašna

By: Kuhaj.hr

Tortille napravljene od pšeničnog brašna umjesto kukuruznog tradicionalno su jelo u sjevernom Meksiku. Tortille od pšeničnog brašna lakše je napraviti i koristiti nego one od kukuruza.

Tortille od pšeničnog brašna

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

65 minuta

Tip jela

Prilozi

Sastojci

  • 450 g glatkog brašna
  • 15 ml (1 jušna žlica) soli
  • 85 g svinjske ili biljne masti

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Brašno i sol prosijte u zdjelu, a zatim u brašnu razmrvite mast tako da dobijete smjesu sličnu finim krušnim mrvicama. Postupno umiješajte ili umjesite 225 ml vruće vode kako biste dobili mekano, savitljivo tijesto.


Korak 2

Mijesite na dobro pobrašnjenoj radnoj površini dok ne dobijete glatko tijesto koje se više ne lijepi. Pokrijte vlažnim ubrusom.


Korak 3

Odrežite oko 45 ml (3 jušne žlice) tijesta, a ostatak neka bude pokriven. Oblikujte kuglicu.


Korak 4

Pobrašnjenim valjkom razvaljajte kuglicu tijesta u jako tanki krug. Odrežite pravilan krug uz pomoć tanjura promjera 25 cm. Nastavite postupak dok ne potrošite tijesto.


Korak 5

Tortille slažite jednu na drugu, ali svaku pospite brašnom da se ne bi zalijepile. Pokrijte čistim ubrusom.


Korak 6

Zagrijte veliku tavu debelog dna i u nju oprezno stavite jednu tortillu. Pecite oko 10 sekundi sa svake strane. Slažite jednu na drugu i držite ih pokrivene dok ne ispečete sve tortille. Upotrijebite u skladu s izabranim receptom.


Korak 7

Upotrijebite s bilo kojim receptom u kojem su potrebne tortille. Tortille od pšeničnog brašna također se mogu poslužiti kao prilog uz bilo koje meksičko jelo.


Korak 8

Nemojte prepeći tortille – moraju biti savitljive jer će inače puknuti ako ih omatate oko nadjeva. Tortille možete pripremiti i ispeći ranije, te ih zamrznuti. Složite tortille između listova masnog papira. Stavite u plastične vrećice, zatvorite i zamrznite (do 2 mjeseca). Prije upotrebe odmrznite na sobnoj temperaturi.

Komentiraj

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread