Umak od rajčica
By: Kuhaj.hr
Topli umak od rajčice s mediteranskim začinima i domaćim proizvodima iz vrta.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
1 sat
Tip jela
Umak
Sastojci
- 1 kg rajčica
- 1 kitica peršina
- 8 češnja češnjaka
- 1 dl maslinova ulja
- sol i papar
- listići bosiljka
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Uzmite 1 kg zrelih rajčica, kiticu peršina, 8 češnja češnjaka, 1 dl maslinova ulja, sol, papar i malo šećera, da oduzme kiselinu, te nekoliko listića bosiljka.
Korak 2
U posudu stavite ulje, protisnute rajčice, nasjeckan peršin i češnjak, sol, papar i šećer.
Korak 3
Kuhajte na laganoj vatri oko jedan sat dok ulje ne ispliva na površinu.
Korak 4
Bosiljak stavite nekoliko minuta prije kraja kuhanja. Poslužite uz kuhano meso.
Komentiraj
Više recepata
Umak od hrena
Umak od hrena možete napraviti u blažoj ili ljućoj varijanti ovisno kako vam odgovara. Za svega 15 ak minuta složite umak koji paše uz mesna jela.
Taco umak
Ovaj osnovni recept često se primjenjuje u meksičkom kuhanju – kao umak, prelijev ili za umakanje.