Recept

Umak od rajčica

By: Kuhaj.hr

Topli umak od rajčice s mediteranskim začinima i domaćim proizvodima iz vrta.

umak od rajčice

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

1 sat

Tip jela

Umak

Sastojci

  • 1 kg rajčica
  • 1 kitica peršina
  • 8 češnja češnjaka
  • 1 dl maslinova ulja
  • sol i papar
  • listići bosiljka

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Uzmite 1 kg zrelih rajčica, kiticu peršina, 8 češnja češnjaka, 1 dl maslinova ulja, sol, papar i malo šećera, da oduzme kiselinu, te nekoliko listića bosiljka.


Korak 2

U posudu stavite ulje, protisnute rajčice, nasjeckan peršin i češnjak, sol, papar i šećer.


Korak 3

Kuhajte na laganoj vatri oko jedan sat dok ulje ne ispliva na površinu.


Korak 4

Bosiljak stavite nekoliko minuta prije kraja kuhanja. Poslužite uz kuhano meso.

Komentiraj

Više recepata

Umak od hrena

Umak od hrena

Umak od hrena možete napraviti u blažoj ili ljućoj varijanti ovisno kako vam odgovara. Za svega 15 ak minuta složite umak koji paše uz mesna jela.

Taco umak

Taco umak

Ovaj osnovni recept često se primjenjuje u meksičkom kuhanju – kao umak, prelijev ili za umakanje.

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread