Recept

Umak od rajčica

By: Kuhaj.hr

Topli umak od rajčice s mediteranskim začinima i domaćim proizvodima iz vrta.

umak od rajčice

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

1 sat

Tip jela

Umak

Sastojci

  • 1 kg rajčica
  • 1 kitica peršina
  • 8 češnja češnjaka
  • 1 dl maslinova ulja
  • sol i papar
  • listići bosiljka

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Uzmite 1 kg zrelih rajčica, kiticu peršina, 8 češnja češnjaka, 1 dl maslinova ulja, sol, papar i malo šećera, da oduzme kiselinu, te nekoliko listića bosiljka.


Korak 2

U posudu stavite ulje, protisnute rajčice, nasjeckan peršin i češnjak, sol, papar i šećer.


Korak 3

Kuhajte na laganoj vatri oko jedan sat dok ulje ne ispliva na površinu.


Korak 4

Bosiljak stavite nekoliko minuta prije kraja kuhanja. Poslužite uz kuhano meso.

Komentiraj

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Više recepata

Umak od hrena

Umak od hrena

Umak od hrena možete napraviti u blažoj ili ljućoj varijanti ovisno kako vam odgovara. Za svega 15 ak minuta složite umak koji paše uz mesna jela.

Taco umak

Taco umak

Ovaj osnovni recept često se primjenjuje u meksičkom kuhanju – kao umak, prelijev ili za umakanje.

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread