Recept

Gratinirani krumpir s paprikom

By: Kuhaj.hr

Slojevi luka, zelenih paprika i krumpira mekšaju pod vrućim sirom. Ovo jednostavno jelo jednako je ukusno i kad je hladno. Uz multipraktik kojim krumpir možete nasjeći na ploškice, vrijeme pripreme bit će znatno kraće.

Gratinirani krumpir s paprikom

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

110 minuta

Tip jela

Vegetarijanska hrana

Sastojci

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 luka, očistiti i tanko narezati
  • 2 zelene paprike, odstraniti sjemenke i tanko narezati
  • 900 g krumpira, oguliti i izrezati na tanke ploškice
  • 225 g tvrdog sira, krupno naribati
  • 425 ml mlijeka
  • 1/4 čajne žličice soli
  • svježe mljeveni crni papar
  • 1/4 čajne žličice muškatnog oraščića

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 180°C. U velikoj tavi zagrijte ulje te pirjajte luk i papriku uz povremeno miješanje dok ne omekšaju.


Korak 2

Trećinu krumpira složite u lagano nauljenu, plitku vatrostalnu posudu. Na krumpir složite luk i papriku. Nastavite slagati istim redom te završite krumpirom. Ravnojmerno posipajte sirom.


Korak 3

Pomiješajte mlijeko, sol, nešto papra i muškatni oraščić te pažljivo zalijte slojeve povrća. Pecite u gornjem dijelu pećnice 1 – 1 1/2 sata tj. dok se većina mlijeka ne upije, a krumpir ne bude gotov. Ovo jelo zlatnosmeđe korice poslužite s francuskim kruhom i svježom zelenom salatom.

Komentiraj

Više recepata

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread