Recept

Orijentalni omlet

By: Kuhaj.hr

Kockice tofua, gljiva i hrskave grahove klice pravo su bogatstvo okusa ovog hranjivog omleta začinjenog sojinim umakom.

Orijentalni omlet

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

50 minuta

Tip jela

Vegetarijanska hrana

Sastojci

  • 3 žlice sojinog umaka
  • 1 žlica suhog šerija ili rižinog vina
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 225 g čvrstog tofua, nasjeckati na kockice
  • 30 g gljiva ši-take, namočiti u 200 ml kipuće vode
  • 1 žlica kukuruznog brašna
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 1 crvena paprika, odstraniti sjemenke i tanko narezati
  • 2 mlada luka, očistiti i tanko izrezati po dužini
  • 225 g kuhane bijele riže
  • 85 g zamrznutog graška, otopiti
  • 85 g grahovih klica, oprati i ocijediti
  • 4 jaja
  • 3 žlice vode

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Pomiješajte sojin umak i šeri sa sezamovim uljem pa u dobivenu smjesu uvaljajte tofu. Ostavite tofu da se marinira 20 minuta. Povremeno promiješajte.


Korak 2

Tekućinu u kojoj su se gljive namakale ocijedite u mjernu posudicu. Dolijte toliko marinade da dobijete 225 ml pa pomiješajte s kukuruznim brašnom. Smjesu izlijte u veliku tavu i kuhajte 2-3 minute na laganoj vatri. Miješajte dok se umak ne zgusne i ne postane bistar. Umak izlijte u posudicu i držite na toplom.


Korak 3

Gljive izrežite, a tavu obrišite papirnatim ubrusom. U tavi 1 minutu zagrijavajte biljno ulje. Pirjajte papriku 2 minute, a potom dodajte mladi luk te pirjajte još 2 minute. Umiješajte rižu, gljive i grašak te dodajte tofu i grahove klice.


Korak 4

U posudi pjenasto umutite jaja i vodu te prelijte preko povrća. Pecite 5 minuta na laganoj vatri. Zadignite rubove omleta te nagnite tavu kako bi se još sirova jaja ispekla. Poslužite s ljutim umakom, integralnim kruhom te miješanom zelenom salatom.

Komentiraj

Više recepata

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread