Recept

Orijentalni omlet

By: Kuhaj.hr

Kockice tofua, gljiva i hrskave grahove klice pravo su bogatstvo okusa ovog hranjivog omleta začinjenog sojinim umakom.

Orijentalni omlet

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

50 minuta

Tip jela

Vegetarijanska hrana

Sastojci

  • 3 žlice sojinog umaka
  • 1 žlica suhog šerija ili rižinog vina
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 225 g čvrstog tofua, nasjeckati na kockice
  • 30 g gljiva ši-take, namočiti u 200 ml kipuće vode
  • 1 žlica kukuruznog brašna
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 1 crvena paprika, odstraniti sjemenke i tanko narezati
  • 2 mlada luka, očistiti i tanko izrezati po dužini
  • 225 g kuhane bijele riže
  • 85 g zamrznutog graška, otopiti
  • 85 g grahovih klica, oprati i ocijediti
  • 4 jaja
  • 3 žlice vode

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Pomiješajte sojin umak i šeri sa sezamovim uljem pa u dobivenu smjesu uvaljajte tofu. Ostavite tofu da se marinira 20 minuta. Povremeno promiješajte.


Korak 2

Tekućinu u kojoj su se gljive namakale ocijedite u mjernu posudicu. Dolijte toliko marinade da dobijete 225 ml pa pomiješajte s kukuruznim brašnom. Smjesu izlijte u veliku tavu i kuhajte 2-3 minute na laganoj vatri. Miješajte dok se umak ne zgusne i ne postane bistar. Umak izlijte u posudicu i držite na toplom.


Korak 3

Gljive izrežite, a tavu obrišite papirnatim ubrusom. U tavi 1 minutu zagrijavajte biljno ulje. Pirjajte papriku 2 minute, a potom dodajte mladi luk te pirjajte još 2 minute. Umiješajte rižu, gljive i grašak te dodajte tofu i grahove klice.


Korak 4

U posudi pjenasto umutite jaja i vodu te prelijte preko povrća. Pecite 5 minuta na laganoj vatri. Zadignite rubove omleta te nagnite tavu kako bi se još sirova jaja ispekla. Poslužite s ljutim umakom, integralnim kruhom te miješanom zelenom salatom.

Komentiraj

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Više recepata

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread