Recept

Zapečene slatke paprike sa sirom

By: Kuhaj.hr

Bulgur pšenica te dvije vrste sira čine zasitnu, hrskavu koricu na zapečenom povrću. Za naglašeniji okus uzmite zreliji sir.

Zapečene slatke paprike sa sirom

Serviranja

6

Vrijeme pripreme

85 minuta

Tip jela

Vegetarijanska hrana

Sastojci

  • 340 g bulgur pšenice
  • 450 ml kipućeg povrtnog temeljca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 veća luka, očistiti i iskosati
  • 2 veće paprike, 1 zelena i 1 crvena, odstraniti sjemenke i nasjeckati
  • 340 g zamrznutog kukuruza
  • 2 češnja češnjaka, očistiti i iskosati
  • 4 žlice sojinog umaka
  • 2 žlice suhog šerija
  • svježe mljeveni crni papar
  • 115 g ribanog sira Gruyere i ementalera
  • 175 ml mlijeka
  • 4 jaja, lagano umutiti
  • 1 velika rajčica, tanko narezati
  • 2 žlice svježeg nasjeckanog vlasca

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 160°C. Bulgur pšenicu zalijte temeljcem i ostavite da stoji 15 minuta. Za to vrijeme u velikoj tavi zagrijte ulje te 5 minuta pirjajte luk i papriku.


Korak 2

Umiješajte zamrznuti kukuruz te češnjak pa pirjajte 1 minutu. dodajte po 1 žlicu sojinog umaka i šerija te dobro popaprite. Ulijte i ostatak sojinog umaka i šerija pa ponovo popaprite.


Korak 3

Lagano namastite veliku, plitku vatrostalnu posudu te u nju izgrabite masu s paprikom i kukuruzom. Na povrće stavite bulgur pšenicu te posipajte sirom.


Korak 4

Umutite mlijeko i jaja te zalijte masu. Na sve složite ploškice rajčice pa pecite bez poklopca 45 minuta sve dok lagano ne nabubri i ne postane zlatnosmeđe. posipajte sjeckanim vlascem i poslužite.

Komentiraj

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Više recepata

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread