Zapečene slatke paprike sa sirom
By: Kuhaj.hr
Bulgur pšenica te dvije vrste sira čine zasitnu, hrskavu koricu na zapečenom povrću. Za naglašeniji okus uzmite zreliji sir.

Serviranja
6
Vrijeme pripreme
85 minuta
Tip jela
Vegetarijanska hrana
Sastojci
- 340 g bulgur pšenice
- 450 ml kipućeg povrtnog temeljca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 veća luka, očistiti i iskosati
- 2 veće paprike, 1 zelena i 1 crvena, odstraniti sjemenke i nasjeckati
- 340 g zamrznutog kukuruza
- 2 češnja češnjaka, očistiti i iskosati
- 4 žlice sojinog umaka
- 2 žlice suhog šerija
- svježe mljeveni crni papar
- 115 g ribanog sira Gruyere i ementalera
- 175 ml mlijeka
- 4 jaja, lagano umutiti
- 1 velika rajčica, tanko narezati
- 2 žlice svježeg nasjeckanog vlasca
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 160°C. Bulgur pšenicu zalijte temeljcem i ostavite da stoji 15 minuta. Za to vrijeme u velikoj tavi zagrijte ulje te 5 minuta pirjajte luk i papriku.
Korak 2
Umiješajte zamrznuti kukuruz te češnjak pa pirjajte 1 minutu. dodajte po 1 žlicu sojinog umaka i šerija te dobro popaprite. Ulijte i ostatak sojinog umaka i šerija pa ponovo popaprite.
Korak 3
Lagano namastite veliku, plitku vatrostalnu posudu te u nju izgrabite masu s paprikom i kukuruzom. Na povrće stavite bulgur pšenicu te posipajte sirom.
Korak 4
Umutite mlijeko i jaja te zalijte masu. Na sve složite ploškice rajčice pa pecite bez poklopca 45 minuta sve dok lagano ne nabubri i ne postane zlatnosmeđe. posipajte sjeckanim vlascem i poslužite.
Komentiraj
Više recepata
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Pita s porilukom i krumpirom
Mrežasto tijesto pretvara slasnu pitu od poriluka i krumpira u pravu poslasticu za oči.
Gratinirani krumpir s paprikom
Slojevi luka, zelenih paprika i krumpira mekšaju pod vrućim sirom. Ovo jednostavno jelo jednako je ukusno i kad je hladno.