Recept

Južnjački riblji rižoto

By: Kuhaj.hr

Mesnata slanina, pastrva, celer i riža zajedno čine izdašno jelo omiljeno u Južnoj Karolini u SAD-u.

Južnjački riblji rižoto

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

70 minuta

Tip jela

Riba

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 115 g nedimljene mesnate slanine, odstraniti masnoću i sitno narezati
  • 3 peteljke celera, očistiti i nasjeckati
  • 1 zelena paprika, odstraniti sjemenke i nasjeckati
  • 1 veći luk, očistiti i iskosati
  • 175 g bijele riže dugog zrna
  • 400 g sjeckanih peleta
  • 425 ml ribljeg ili povrtnog temeljca
  • 2 žlice destiliranog bijelog octa
  • 2 žlice balzamičkog octa
  • 1/2 čajne žličice mljevenog cimeta
  • 1/8 čajne žličice mljevenih klinčića
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 1/2 čajne žličice ljutog umaka od crvenih paprika
  • 675 g fileta pastrve, odstraniti kožu i sitno narezati
  • listići svježeg peršina za ukras

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Zagrijte ulje u velikoj, plitkoj vatrostalnoj posudi te pržite slaninu dok ne postane hrskava. Dodajte celer, papar i luk te pirjajte dok ne omekšaju.


Korak 2

Umiješajte rižu, pelete i temeljac pa pustite da jelo proključa. Ulijte bijeli i balzamički ocat, klinčiće, sol te ljuti umak od paprika. Smanjite vatru, poklopite i krčkajte uz povremeno miješanje oko 15 minuta sve dok riža ne bude gotovo kuhana.


Korak 3

Pažljivo umiješajte ribu, poklopite i krčkajte 8-10 minuta dok se riba ne počne lagano raspadati na listiće, a riža ne bude potpuno kuhana. Ukrasite listićima peršina i poslužite.

Komentiraj

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Više recepata

Ruska riblja pita

Ruska riblja pita

Ovom ekonomičnom inačicom tradicionalnoga ruskog jela kulebyaky, pite od lososa, riže ili durum pšenice i tvrdo kuhanim jajima – lako ćete zadiviti goste.

Losos u tijestu

Losos u tijestu

Za promjenu ovo jelo možete pripremiti s tunjevinom iz limenke, a umjesto tijesta za savijaču možete staviti lisnato ili pak prhko tijesto.

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread