Recept

Riblja pita s krumpirom

By: Kuhaj.hr

Crne masline obogaćuju ovu jednostavnu pitu s komadićima bakalara i pasiranim krumpirom posutim sjeckanim bademima. Za tijesto možete iskoristiti ostatke pire krumpira, a tijesto i umak od rajčice pripremite unaprijed. Čuvajte ih odvojene u hladnjaku sve dok ih ne odlučite iskoristiti.

Riblja pita s krumpirom

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

105 minuta

Tip jela

Riba

Sastojci

  • 550 g krumpira, oguliti, izrezati na četvrtine
  • 30 g maslaca
  • 1 jaje, lagano umutiti
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 paprike, 1 crvena i 1 zelena, odstraniti sjemenke, narezati na deblje kolutiće
  • 3 češnja češnjaka, očistiti i iskosati
  • 800 g peleta
  • 1/4 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
  • 30 g crnih maslina bez koštica, nasjeckati
  • 450 g fileta bakalara, odstraniti kožu i kosti, izrezati na kockice
  • 60 g sjeckanih badema
  • 6 crnih maslina bez koštica za ukras

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 220°C. Skuhajte krumpir, ocijedite i ispasirajte s maslacem i polovicom umućenog jajeta. Smjesu rasporedite na dno i stranice velikog kalupa za pite. Čajnom čličicom valovito oblikujte rub pite. Premažite krumpir ostatkom umućenog jajeta te pecite u pećnici 15 minuta.


Korak 2

U međuvremenu zagrijte ulje u velikoj tavi te 5 minuta pirjajte papriku i češnjak da paprika omekša. Povremeno promiješajte. Dodajte pelate i pustite da proključa. Smanjite vatru i krčkajte bez poklopca 15 minuta ili sve dok se tekućina ne ukuha za polovicu. Umiješajte sjeckane masline.


Korak 3

Jednu trećinu smjese stavite žlicom na pečenu koricu od krumpira. Na umak rasporedite polovicu bakalara pa opet zalijte trećinom umaka. Složite još jedan sloj s bakalarom te zalijte umakom. Posipajte sjeckanim bademima.


Korak 4

Pecite u sredini pećnice 20-25 minuta ili dok se riba ne počne raspadati, što možete provjeriti vilicom. ukrasite maslinama i poslužite s domaćim kruhom.

Komentiraj

Više recepata

Ruska riblja pita

Ruska riblja pita

Ovom ekonomičnom inačicom tradicionalnoga ruskog jela kulebyaky, pite od lososa, riže ili durum pšenice i tvrdo kuhanim jajima – lako ćete zadiviti goste.

Losos u tijestu

Losos u tijestu

Za promjenu ovo jelo možete pripremiti s tunjevinom iz limenke, a umjesto tijesta za savijaču možete staviti lisnato ili pak prhko tijesto.

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread