Recept

Riblja pita s krumpirom

By: Kuhaj.hr

Crne masline obogaćuju ovu jednostavnu pitu s komadićima bakalara i pasiranim krumpirom posutim sjeckanim bademima. Za tijesto možete iskoristiti ostatke pire krumpira, a tijesto i umak od rajčice pripremite unaprijed. Čuvajte ih odvojene u hladnjaku sve dok ih ne odlučite iskoristiti.

Riblja pita s krumpirom

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

105 minuta

Tip jela

Riba

Sastojci

  • 550 g krumpira, oguliti, izrezati na četvrtine
  • 30 g maslaca
  • 1 jaje, lagano umutiti
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 paprike, 1 crvena i 1 zelena, odstraniti sjemenke, narezati na deblje kolutiće
  • 3 češnja češnjaka, očistiti i iskosati
  • 800 g peleta
  • 1/4 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
  • 30 g crnih maslina bez koštica, nasjeckati
  • 450 g fileta bakalara, odstraniti kožu i kosti, izrezati na kockice
  • 60 g sjeckanih badema
  • 6 crnih maslina bez koštica za ukras

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 220°C. Skuhajte krumpir, ocijedite i ispasirajte s maslacem i polovicom umućenog jajeta. Smjesu rasporedite na dno i stranice velikog kalupa za pite. Čajnom čličicom valovito oblikujte rub pite. Premažite krumpir ostatkom umućenog jajeta te pecite u pećnici 15 minuta.


Korak 2

U međuvremenu zagrijte ulje u velikoj tavi te 5 minuta pirjajte papriku i češnjak da paprika omekša. Povremeno promiješajte. Dodajte pelate i pustite da proključa. Smanjite vatru i krčkajte bez poklopca 15 minuta ili sve dok se tekućina ne ukuha za polovicu. Umiješajte sjeckane masline.


Korak 3

Jednu trećinu smjese stavite žlicom na pečenu koricu od krumpira. Na umak rasporedite polovicu bakalara pa opet zalijte trećinom umaka. Složite još jedan sloj s bakalarom te zalijte umakom. Posipajte sjeckanim bademima.


Korak 4

Pecite u sredini pećnice 20-25 minuta ili dok se riba ne počne raspadati, što možete provjeriti vilicom. ukrasite maslinama i poslužite s domaćim kruhom.

Komentiraj

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Više recepata

Ruska riblja pita

Ruska riblja pita

Ovom ekonomičnom inačicom tradicionalnoga ruskog jela kulebyaky, pite od lososa, riže ili durum pšenice i tvrdo kuhanim jajima – lako ćete zadiviti goste.

Losos u tijestu

Losos u tijestu

Za promjenu ovo jelo možete pripremiti s tunjevinom iz limenke, a umjesto tijesta za savijaču možete staviti lisnato ili pak prhko tijesto.

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread