Recept

Losos u tijestu

By: Kuhaj.hr

Paketić zamrznutih kora za savijaču i losos iz limenke za kratko vrijeme preobrazit će se u zamamnu pitu. Za promjenu ovo jelo možete pripremiti s tunjevinom iz limenke, a umjesto tijesta za savijaču možete staviti lisnato ili pak prhko tijesto.

Losos u tijestu

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

85 minuta

Tip jela

Riba

Sastojci

  • 185 g neslanog maslaca
  • 1 luk, očistiti i sitno iskosati
  • 1 manja zelena paprika, odstraniti sjemenke i sitno narezati
  • 2 peteljke celera, očistiti, sitno isjeckati
  • 3 žlice brašna
  • 1-2 žlice svježeg kosanog kopra
  • 1/2 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
  • 425 g crvenog ili ružičastog lososa iz limenke, ocijediti – u tekućinu doliti ribljeg ili povrtnog temeljca da se dobije 200 ml tekućine
  • 150 ml mlijeka
  • 1 žlica limunovog soka
  • 225 g mladih šparoga, narezati
  • 6 zamrznutih kora za savijaču 34×19 cm, otopiti, mazati sa 60 g rastopljenog maslaca
  • grančice svježeg kopra za ukras

Korak po korak instrukcije

Korak 1

U posudi rastopite 30 g maslaca te na umjerenoj vatri pirjajte luk, zelenu papriku i celer. Umiješajte brašno, pirjajte 1 minutu, a potom dodajte kopar, sol te nešto papra. Postupno dolijevajte lososovu tekućinu i mlijeko pa miješajte sve dok ne zakuha. Smanjite vatru i krčkajte 3 minute ili sve dok se tekućina ne zgusne. Sklonite posudu s vatre, prekrijte masnim papirom i ostavite da se ohladi.


Korak 2

Zagrijte pećnicu na 200°C. U ohlađen umak umiješajte limunov sok. Lososu odstranite kožu i kosti te ga iskidajte. Umiješajte ribu u umak te sve zajedno izlijte u plitku vatrostalnu posudu veličine 25 cm x 20 cm. Po umaku rasporedite šparoge.


Korak 3

Dva lista tijesta položite na šparoge tako da se preklapaju. Savijte krajeve tijesta kako bi stalo u posudu. Jednako napravite i s ostalim listovima tijesta.


Korak 4

Pecite u pećnici 20 minuta pa smanjite temperaturu na 180°C. Pecite 10-15 minuta dok tijesto ne postane zlatnosmeđe boje, a umak posve vruć (pokrijte folijom ako tijesto prebrzo promjeni boju). Ukrasite svježim koprom i poslužite se zelenom salatom i kruhom s maslinama.

Komentiraj

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Više recepata

Ruska riblja pita

Ruska riblja pita

Ovom ekonomičnom inačicom tradicionalnoga ruskog jela kulebyaky, pite od lososa, riže ili durum pšenice i tvrdo kuhanim jajima – lako ćete zadiviti goste.

Riblja pita s krumpirom

Riblja pita s krumpirom

Crne masline obogaćuju ovu jednostavnu pitu s komadićima bakalara i pasiranim krumpirom posutim sjeckanim bademima.

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread