Salata s brokulom i sirom
By: Kuhaj.hr
Hrskavi orasi i crvena paprika u laganom umaku od bosiljka i limuna hranjivom spoju brokule, sira i tjestenine daju mirisnu aromu.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
35 minuta
Tip jela
Salata
Sastojci
- 225 g conchiglia ili tjestenine nekih drugih oblika
- 340 g sitnih cvjetića brokule
- 3 mlada luka, očistiti i izrezati na kraće komadiće
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 crvena paprika, odstraniti sjemenke, i narezati na kockice
- 60 g sjeckanih oraha
- 1 čajna žličica suhog bosiljka
- 1 čajna žličica šećera u prahu
- 1/4 čajne žličice soli
- svježe mljeveni crni papar
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice limunovog soka
- 225 g tvrdog sira, krupno naribati
- listići svježeg bosiljka za ukras
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Skuhajte tjesteninu a posljednje 2-3 minute kuhanja dodajte cvjetiće brokula. Kad tjestenina i brokule omekšaju, dodajte im mladi luk, odmah sklonite s vatre i ocijedite.
Korak 2
Za to vrijeme zagrijte 1 žlicu ulja u tavi te 2-3 minute pržite papriku i orahe. Sklonite s vatre pa umiješajte ostatak ulja, suhi bosiljak, šećer, sol, papar, ocat i limunov sok te odložite.
Korak 3
Tjesteninu i povrće pretresite u veliku posudu za salatu pa dodajte papriku s orasima i sav sir osim 1 žlice. Dobro izmiješajte, pospite ostatkom sira i ukrasite listićima bosiljka. Salatu poslužite toplu s ciabattom ili nekom drugom vrstom talijanskog sira.
Komentiraj
Više recepata
Salata s tunjevinom i rezancima
Tunjevina čvrstog mesa prikladna je za ovu slojevitu salatu s rezancima. Trenette valovitih rubova ukrasit će ovo jelo, no i tagliatelle su jednako dobre.
Salata s graškom, ječmom i celerom
Vruća zrna ječma ovijena umakom od metvice, kako se hlade tako pojačavaju osvježavajuću aromu ove lagane ljetne salate.
Salata od mahunarki
Mahunarke koje se koriste za ovu salatu su bob, zelene mahune te crveni grah, no vi ih možete zamijeniti drugim vrstama, ovisno o sezoni ili ukusu.