Veganska hrana

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Umak od rajčica

Umak od rajčica

Umak od rajčica najčešće se poslužuje uz kuhano meso. Napravite domaći umak od rajčice za svega sat vremena pripreme uz osnovne namirnice iz vrta.

Tijesto za rezance

Tijesto za rezance

Tijesto za rezance po bakinom receptu. Napravite domaće rezance za juhu pomoću ovog vrlo jednostavnog starinskog recepta naših baka.

Četvorinice za juhu

Četvorinice za juhu

Četvorinice za juhu su tjestenina koja se hladna reže, a zatim se preko nje sipa vruća juha. Jednostavan recep za fini dodatak svakoj juhi.

Gratinirani krumpir s paprikom

Gratinirani krumpir s paprikom

Slojevi luka, zelenih paprika i krumpira mekšaju pod vrućim sirom. Ovo jednostavno jelo jednako je ukusno i kad je hladno.

Calzone s tri vrste sira

Calzone s tri vrste sira

Calzone ili punjena preklopljena pizza specijalitet je južne italije, točnije Napulja. Tijesto možete umijesiti sami ili upotrijebiti gotovo tijesto za pizzu.

Orijentalni omlet

Orijentalni omlet

Kockice tofua, gljiva i hrskave grahove klice pravo su bogatstvo okusa ovog hranjivog omleta začinjenog sojinim umakom.

Musaka s brokulom i sirom

Musaka s brokulom i sirom

Za pripremu ovog izdašnog vegetarijanskog jela možete upotrijebiti gotovo svaku vrstu povrća od šparoga do nježnih mladih mahuna.

Taco umak

Taco umak

Ovaj osnovni recept često se primjenjuje u meksičkom kuhanju – kao umak, prelijev ili za umakanje.